Ein fot – fleire føtter :) Mange knoklar og bein ;)

by
Ein fot – fleire føtter :) Mange knoklar og bein ;)

Viste du at det er 52 bein i ankel og forfot?

No i fottur-sesongen er det diverre ein del overtrakk og plager relatert til dette området. Både fysioterapeut og kiropraktor har god kunnskap til smerter i dette området, og det er fleire øvelsar ein kan gjere for å prøve å unngå slike plager. Det å fremje godt samspel mellom ledd, bein, leddband og muskulatur gjer at mange vert raskare kvitt sine plager. Slik kan ein gjenoppta sin ønskelege aktivitet raskare. Tilstandar vi ofte ser er;

 • Overtrakk
 • Plantar-fascitt
 • Beinhinnebetendelse
 • Plager relatert til fot-stilling (som t.d. plattfot)
 • Akilles- betendelse
 • Hel og tå-smerter.

Kiropraktorane hjå oss er særs interessert i føtter, og brukar teknikkar får å auke leddspelet – samt massasje og nåler, evt trykkbølge behandling ved kroniske betendelsar. Ein sjekkar heile bevegelses-kjeda; – frå topp til tå.

 

 

 

Fysioterapeutane jobbar muskulært, – mobiliserar, nyttar tape om naudsynt, og er utdanna til å gjere gode gang/løps-analyser (nyttar tredmølla og salen her) andre testar for å kartlegge om ein innleggsole kunne ha hjulpe. Så gir dei styrkande og stabiliserande øvingar som er skreddersydd nettopp deg. Fordi vi er alle ulike og treng ulik oppfølging.

Ta kontakt med oss på tlf 700 66467 eller bestill på nett her 

– Vi er på klinikken gjennom sommarferien for å kunne bistå dersom det er behov for behandling/vurdering – Vi jobbar i tverrfagleg team for å hjelpe deg – på din måte 🙂

Optimalt SOMMARTILBOD!

by
Optimalt SOMMARTILBOD!

Sommaren er rett rundt hjørnet (trass nysnø i fjella!). Ei fin tid til å vere aktiv og stresse ned. Nytte både naturen ute men også førebygge skader, – styrke kropp og sinn.

Vi kjører BRENNHEIT SOMMARTILBOD;

 • Tren så mykje du vil i den flotte treningsavdelinga vår til 200,-/mnd! (Fysio er tilgjengeleg til å skreddersy program til deg, etter dine behov. Anten det er skader eller for å betre idrettsprestasjonar).
 • 50% på massasje med Tommy før han dreg på treningsleir 12.juni!
 • Gå så mykje du vil på Yoga og Pilates for 1100,- (drop-in er 220,-, så det lønner seg om du tenker å gå 5 gongar!) i perioda 01.06.19 – 18.08.19 (ingen yoga klasser i veke 28). Vi kan tilby deg 67 klasser i denne perioda! Kjøp SOMMARPASS her

Vi bryr oss om deg, og vil at du skal få vere aktiv med oss – på din måte 🙂 


Trening først ved tendinopatiar

by

Ein ny studie publisert i tidsskriftet BMJ Open Sport and Exercise Medicine har samanlikna kirurgi, placebo-kirurgi (sham) og trening som behandling for tendinopatiar. Forfattarane anbefalar veileda styrketrening (loading exercises) i minst 12 mnd. før kirurgi skal vurderast.

 

Tendinopati, eller senelidingar, står for omlag 30% av alle muskel- og skjelettkonsultasjonar i primærhelsetjenesta. Det finst imidlertid ingen klare anbefalingar for behandling av desse lidingane. I denne studien ønska forfattaren å samanlikne effekta av kirurgi, placebo-kirurgi og ikkje-kirurgiske alternativ i behandling av tendinopatiar. Tendinopatiar er eit resultat av overbelastning over tid.

 

Undersøkinga, som var ein litteraturstudie, inkluderte totalt 12 randomiserte kontrollerte studier med til saman 1051 pasientar.

 

Forskarane fann ikkje evidens for at kirurgi var bedre enn treningsbaserte behandlingsalternativ for pasientar med tendinopati. For tendinopatiar i skulderen fann ein ingen forskjell i utfall mellom kirurgi og trening etter 12 mnd. oppfølging. Kirurgi såg ut til å ha ein effekt samanlikna med ingen behandling, men dersom ein samanlikna med placebo-kirurgi var resultata det samme.

 

På bakgrunn av desse resultata anbefalar forskarane at kirurgi først vurderast etter 12 mnd. med styrketrening.

https://bmjopensem.bmj.com/content/bmjosem/5/1/e000528.full.pdf

VÅR og GRATIS veke på Optimal Yoga og Pilates

by
Då er kvardagen tilbake, etter ei herleg påske med mykje fint vær 🙂 Det er deilig å gi litt slepp på rutiner i ferien, men godt å nytte kvardagen til å kome i gong igjen med gode, nærande rutiner og livsstil.
 • Vi pang-startar våren med GRATIS yoga og pilates heile veka! Gå så mykje du vil 🙂
 • Hugs å booke i punchpass då der er begrensa plassar. Ta gjerne med ein venn som du tenker kunne hatt nytte av  prøve 🙂
 • Nyheiter på timeplanen er Ashtanga Nybyrjar i tysdagar kl.18 – fint for både nye og “gamle” som vil kome i gong igjen.
 • Mysore style for ALLE! Tysdagar kl.19.15. Kom å praktiser i eige tempo, med god, individuell oppfølging av dyktige Inger Kristine.
 • Leda Første serie fredagar kl.06.30 – her kan du også velge å gå før/når du må, berre gi beskjed til læraren så får du hjelp å tilpasse.
Ellers er timeplanen som den har vore.
Yoga og Pilates er eit fantastisk verktøy for å førebygge skader, styrke, mjukne og finne ro. Perfekt i kombinasjon med anna aktivitet. Og det gir oss noko anna.
Minner om at vi har student/honnør rabatt – og “økonomi” for deg som har lav inntekt. Ta kontakt med oss om dette gjeld deg. Det er ikkje prisen som skal bestemme om du får gjort yoga. Yoga til,og for alle er viktig for oss.
Vi håpar at mange vil nytte seg – vi er super fornøgde med den nye timeplanen!  Test ut mange timar denne veka 🙂
Fysio Gaute i gong igjen med grupper, og Marita har Mor og Barn pilates.
Treng du hjelp til å skreddersy behandling, trening eller begge deler? Ta kontakt med oss så vi finne det beste opplegget for deg. Vi har slyngebehandling, treningssenter/rehab., trykkbølge, soletilpassing, løps-analyse, kiropraktikk og ulike massasje former. Våre kiropraktorar er primær-helsekontakt i første linje tenesten. Det betyr at dei kan henvise vidare til legespesialist,  til RTG/MR/Ultralyd, sjukemelde m.m. Vi har kort ventetid.
For å optimalisere deg – slik DU treng 🙂
Vårhelsing – Optimal 🙂
        

NY yogalærar på Optimal Yoga og Pilates!

by
NY yogalærar på Optimal Yoga og Pilates!

HURRA! Vi er så glade for å ha fått med dyktige Inger Kristine med på vårt Optimale yogalærar-team 🙂 IK, som ho sjølv kallar seg, er i frå Ulsteinvik – nærare bestemt Eiksund. Når ho budde heime var ho flittig å kome på mysore – timane våre, og ho har no hatt sin faste praksis i Oslo på Puro yoga , under blandt anna Pernille Bønkan og Alexander Medin. Ho tek no lærarutanninga med Alexander Medin, i Ashtanga Yoga. Ho har fleire andre yoga-utdanningar, og har siste åra hatt ein dagleg ashtanga yoga praksis. Ho har også vore å studert/trena i Ashtangaens “krybbe” – Mysore.

Ho flyttar no tilbake til Sunnmøre/Zenmøre! Her er det ho skriv om seg sjølv;

 – Eg heiter Inger Kristine, og er utdanna yogalærar i hathayoga, yin yoga, holistisk yoga og snart ashtanga yoga. Eg har også erfaring med å undervise flyt-yoga. Sjølv praktiserer eg hovudsakleg ashtanga yoga, og har våre heldig nok til å praktisere ashtanga i Mysore. Men eg elsker alle type yoga, alt frå dynamisk flyt til rolig yin. Eg har jobba på yogano i Ulsteinvik, på frivilligsentral, treningssenter og på Optimal Helse klinikk i Ørsta. Som lærar ønskar eg å skape eit inkluderande miljø, og møte deg der du er. Det skal være kjekt å kome på yoga, og forhåpentligvis skape ein god følelse og tilstedeverelse i deg –

 

Inger Kristine skal ha nybyrjar kurs i Ashtanga Yoga (Oppstart 23. April), samt mange fleire timar! Meir info om det kjeme – følg med på vår timeplan i punchpass! (Nybyrjar kurset er snart klart, men om du vil sikre deg ein plass- send oss gjerne pm/mail så held vi av ein plass til deg!).

Velkomen til Inger Kristine og velkomen alle dokke andre på hennar herlege timar!

(Vi kan også røpe at Pernille Bønkan kjem og held kurs her f.o.m Torsdag 30 mai. – t.o.m Søndag 2.juni – Tema; Ashtanga og Zenmørsk Natur (ja, vi skal ut også! – følg med på facebook sida til Optimal Yoga og Pilates for å halde av plass, dette verte fantastisk!! 10% avslag for medlemmar).

Vi gler oss til våren med deg!

Trykkbølgebehandling

by
Trykkbølgebehandling

Vår kiropraktor Marius Hodt administrerer trykkbølgebehandling for vanskelige sene-og senefestetilstander som gjerne har blitt kroniske og ikke løser seg ved tradisjonell behandling.

Trykkbølgeterapi behandler kroniske senebetendelser i blant anna skulder, alboge, hofte, kne og akillessener. Den blir også brukt mot såkalte hælsporer og smerter i fotsålen.

Behandlingen fører til en betennelseslignende reaksjon i vevet. Kroppen reagerer med å øke blodsirkulasjon og stoffskifte i nedslagsfeltet, noke som stimulerer og akselererer kroppens egen reparasjonsprosesser. Trykkbølgene bryter ned skadet vev og kalkpåleiringer.

Disse tilstandene kan behandles med trykkbølge

I utgangspunktet vil denne behandlingsformen kunne hjelpe ved smerter og skader i sener, ligamenter, muskel og ledd i hele kroppen. Dette er tilstandene som vanligvis behandles med trykkbølge:

 • Plantarfascitt
 • Tennisalbue
 • Såkalt senebetennelse i skulderen
 • Slimposebetennelse
 • Hælspore
 • Akillestendinitt
 • Beinhinnebetennelse
 • Hoftesmerter
 • Løpekne
 • Hoppekne
 • Schlatters
 • Golfalbue

Ønsker du mer informasjon om trykkbølge kan du trykke her

Ønsker du en time kan du trykke her

Kva er din helse-nøkkel?

by
Kva er din helse-nøkkel?

Kva er din nøkkel til god helse? Kanskje har du ikkje funne den enda? Vår daglege erfaring er at å sjå samanhengane, jobbe tverrfagleg eller berre utveksle råd mellom profesjonane her – hjelper deg til å finne din nøkkel.

Stress og spenningar er ein stor årsak til smerter i kroppen. Mykje stillesittande arbeid også. Plutselege store belastningar (som i veldig hard trening, i kombinasjon med mykje stillesitting) eller mykje repetetive rørsle gjev også ofte feil belastningar. Tankespinn og stressfaktorar ellers i livet set seg også i kroppen. Stadig meir vitskap syner at vi ikkje lenger kan skilje mellom kropp og sinn. Alt har ein samanheng, og problemer er samansatt. 

Difor har vi både kiropraktorar, fysioterapeutar, massør, treningssenter, kondisjons/løp-ekspert, pilates og yoga. Samt helseforedrag, som kan hjelpe deg å forstå korleis du best hjelper deg sjølv.

Vi har direkte oppgjer med forsikringselskap, og terapeuter med henvisnings-rettigheiter, samt kan sjukemelde ved behov.

Vi er også stolte av å ha den flottaste utsikta frå treningsalen – ein motivasjon i seg sjølv seier dei som nyttar den 🙂

Vitskap syner også at det å ta behandling førebyggande/vedlikehald gjer at ein har færre episoder med smerter, og færre behandlingar på eit år. Så ikkje vent for lenge.

Vi brenn for at du skal finne din nøkkel!🔑 

Møt vår nye fysioterapeut Gaute

by

 

Fysioterapeut Ingeborg Ressem skal på reise og kjem tilbake over påske. Inn kjem vår nye fysioterapeut Gaute Langørgen. Vi gledar oss til at Gaute skal byrje og ynskjer Ingeborg god tur.

 

Litt info. om Gaute:

Utdanning

Fysioterapiutdanning – NTNU Trondheim (2017)

 

Erfaring

Som fysioterapeut har Gaute erfaring frå spesialisert rehabilitering av komplekse funksjonsvanskar og nevrologi, samt kurativ behandling, gruppetimar og aktiv forebygging gjennom kommunal fysioterapitjeneste. Trives godt med ei aktiv fritid, du finner meg gjerne på fjellet eller i bølgjene. Med bakgrunn som fotball- og handballspelar, brenner Gaute for å hjelpe andre med å oppleve ein kropp som fungerer i aktivitet og kvardag.

 

Kurs

Massasjekurs

 

Interesseområder

Muskel- og skjellettplager

Rehabilitering

Aktiv forebygging

Idrett og idrettsskader

Slyngebehandling

Behandling med Instrument Assistert Bløtvevsbehandling

by
Behandling med Instrument Assistert Bløtvevsbehandling

Visste du at våre kiropraktorer tilbyr behandling med IASTM?

IASTM står for Instrument Assisted Soft Tissue Mobilisation eller på norsk: Instrument Assistert Bløtvevsbehandling.

Enkelt forklart er dette et metallverktøy man kan bruke under behandling. Verktøyet tillater terapeuten å jobbe dypere med bindevevet, muskler og sener. Denne teknikken brukes til å behandle bløtvevsproblematikk i muskler, fascia, arrvev, sener og senefester.

Hensikten med behandlingen er å øke sirkulasjonen og skape en betennelsesreaksjon, slik at kroppen kan hjelpe seg selv.

Selv om det høres ut som en kraftig behandling og enkelte ganger kan føre til lette bloduttredelser oppleves det sjeldent smertefullt. Ofte ser vi umiddelbar smertelindring og økt bevegelighet ved bruk av dette verktøyet i kombinasjon med kiropraktisk behandling.

Designet gjør behandlingen lettere å utføre, minimal belastning for behandlerens hender og maksimal vevspenetrasjon.

Behandlingen kan hjelpe mot:

 • Senebetennelser (Tendinitt)
 • Tendinoser
 • Carpal tunell syndrom
 • Plantar fascitt
 • Tennis og golf albue
 • Arrvev
 • Beinhinnebetennelse
 • Akilles problematikk
 • Muskelknuter

Sliter du med stram muskulatur, senebetennelser eller beinhinnebetennelse og ønsker å prøve det ut?

Ta kontakt på Facebook eller på tlf 700 66 465 så hjelper vi deg å sette opp en time.

Du kan også bestille time ved å trykke her

GRATIS trening og rehabilitering!

by
GRATIS trening og rehabilitering!

Aktivitet er viktig i kombinasjon med behandling!

Aktivitet er viktig ifm behandling og betring👌 Nyare studiar syner at om du er i aktivitet rett etter leddkorrigerande behandling, kan du ha opptil 50 % betre effekt av behandlinga. Dette er grunna at du då stimulerar hjerna til å “omprogrammere”  bevegelsesmønsteret ditt, til eit nytt og betre eit som eit resultat av behandlinga. 5 – 10 minutter er nok! Visste du at når du er i behandling her kan du samstundes trene GRATIS? Og Mandag, Onsdag og Torsdagar frå kl. 15-16 er vår fysio tilgjengleg for å hjelpe deg om du treng det i treningsavdelinga 🙂 Med den finaste utsikta! Vi har;
– Slynger
– Kardio (tredmølle, sykkel, stepmaskin, romaskin).
– Apparat
– Benk
– Kettlebells
– Band, catslides, ballar i ulike str,
– Bosuballar (halve),
– Ribbevegg.

Kom gjerne innom, eller ta på lette kle neste gong du skal ha i behandling på Optimal! Vi har to separate dusjar om du vil nytte deg av det. Nye flotte bad!

Fordi vi vil at terskelen for bevegelse og lett trening skal vere lav, og overkommelig for deg! Vi bryr oss og vil at alle her skal ha raskast mulig betring!

Ønsker alle ei God Helg!