Ein herlig start på dagen! MORGON yoga :)

by
Ein herlig start på dagen! MORGON yoga :)

Kveldstimen torsdagar (Ashtanga klassa) vert no flytta til morgonen 🙂 Vi lagar koselig stemning, og serverar ein lett frukost med graut/granola el.l., med kaffi/te slik ein etter timen er klar til å gå frisk og opplagd rett på jobb! Trur du ikkje du er yogamorgonmenneske? Kom og prøv! Det gir ei herlig ro utover dagen og ein har også då kvelden fri til andre ting. Fordelane med yoga? Sjå her kva Henriette Lien skriv:

  • En rekke studier har vist at yoga kan bidra til å redusere stress og angst, øke humøret og gi en generelt økt velvære.
  • Ved å forbedre balansen, fleksibiliteten og bli sterkere i kroppen vil du har mindre sjanser for å skade deg selv ved andre fysiske anstrengelser eller i dine daglige gjøremål.
  • Bedre immunforsvar. En norsk undersøkelse viste at ved å gjøre yoga får cellene i kroppen økt forsvar, og dette skjer allerede mens du ligger på matten!
  • Forskning viser at etter å ha praktisert yoga i bare 3 måneder vil mennesker som sliter med migrene kunne ha færre og mindre smertefulle migrene anfall.
  • Forskere fra Harvard fant ut at etter åtte uker med daglig yogapraktisering ble søvnkvalitet for personer med søvnløshet betydelig forbedret. En annen studie fant at ved å praktisere yoga to ganger i uken hjalp det mennesker som har overlevd kreft med å sover bedre og de følte seg mindre trøtte.
  • Yoga øker blodsirkulasjonen. Mer spesifikt; avspenningsøvelsene du lærer i yoga kan hjelpe blodsirkulasjonen, spesielt i hender og føtter. Ved å praktisere yoga får du mer oksygen til cellene, som fungerer bedre som et resultat. Dette kan hjelpe hvis du har hevelse i bena fra hjerte-eller nyreproblemer.
  • Når du gjør yogaøvelsene, flytter organer på seg, hvilket øker lymfedrenering. Dette hjelper lymfesystemet med å bekjempe infeksjoner og bli kvitt giftige avfallsstoffer.

OBS! PÅMELDING til denne gruppa! Torsdagar kl.06.45 – 07.45. Ring/sms 700 66465 eller send ein mail på kontakt@optimalhelseklinikk.no

Såre og ømme musklar?

by

Vi tilbyr massasje for stramme og såre musklar!
Massasje fremjer generell helse og velvære, samt reduserer muskelspenningar, stress og trøtthet i muskulaturen.

Ta kontakt direkte med Optimal Helseklinikk på tlf. 700 66 465.
Henvisning ikkje naudsynt!

Med ynskje om ei aktiv og herleg veke – frå fysioterapeutane Karen og Bjørg

mms_img1244474506

Vi søker Optimal Ashtanga Yoga instruktør ;)

by
Vi søker Optimal Ashtanga Yoga instruktør ;)

Vi på Optimal vil styrke teamet vårt innan yoga, og søker herved ein Ashtanga Yoga instruktør! Vi har gode betingelsar 🙂 I første omgang er det snakk om eit par timar i veka – men vi aukar gjerne dette då mange av våre yogavenner, gjerne vil ha eit større tilbod. Vi er eit tverrfagleg team med kiropraktorar, fysioterapeut, pilates instruktør og yoga instruktørar – og er opptekne av å sjå heile mennesket.  Eit spennande og inspirerande fagmiljø som har det veldig kjekt saman 🙂 Vi er også snart på flyttefot – til lekre, – splitter nye lokaler, med nydelig utsikt frå salen! For meir info eller send søknad; kontakt@optimalhelseklinikk.no, TFL: 70066465. Vi håpar å lande denne ballen så snart som mogleg! Oppstart innan ein par veker!

Berit Nordstrand kjem til Ørsta 18.nov kl.1930

by
Berit Nordstrand kjem til Ørsta 18.nov kl.1930

 

Optimal Helseklinikk har gleda av å presentere eit foredrag av Lege Berit Nordstrand med tittelen:

EIN NY START PÅ RESTEN AV DITT LIV – små grep stor effekt.

Lyst på eit fantastisk engasjerande foredrag om korleis du enkelt kan lage deilig mat som gjev deg meir nytelse, meir overskot og betre fysisk og psykisk helse – utan mykje tid på matlaging? Matnytelser kroppen vil ha. Berit Nordstrand er overlege, kognitiv terapeut, kostholdsekspert og mor til seks born i alderen 8 til 24 år. Hennar bodskap er at små, enkle kosthaldsgrep kan gje deg ein meir lystbetont kvardag og betre livskvalitet. Berit er kjend for sitt engasjement og vinnande vesen. Ho formidlar aktuell forsking innan mat og helse på ein måte dei fleste kan relatere seg til og ynskjer med dette å motivere til smartare matval i kvardagen. Gje deg sjølv ein ny start og bli den beste utgåva av deg sjølv for resten av ditt liv!

Kjøp av billettar på Ørsta Kulturhus eller www.orstakulturhus.no