Visste du at?

by
Visste du at?

Visste du at Optimal Helseklinikk har avtale med dei fleste forsikringsselskap om direkteoppgjer?

Kva betyder dette for deg som pasient?

Du kan kome til oss utan tilvisning frå lege og vi tek oss av oppgjeret med ditt forsikringsselskap.

Mange bedrifter har no private helseforsikringar for sine tilsette. Dersom du som arbeidstakar er forsikra gjennom arbeidsplassen tyder dette at du kan ha rett til behandling hos kiropraktor eller fysioterapeut opptil eit visst tal behandlinger pr år utan at du treng å betale ei einaste krone!

Alt du treng å gjere er å kontakte forsikringsselskapet. Dette er naudsynt for å få eit saksnummer som vi nyttar når vi sender oppgjeret til forsikringsselskapet.

Enkelte private helseforsikringar dekkjer også behandling hos kiropraktor og fysioterapeut. Ta kontakt med ditt forsikringsselskap for å få meir informasjon om kva akkurat di forsikring dekkjer.

Ønsker du hjelp med plager relatert til muskel – og skjelettsystemet har vi ledige timar denne veka og neste veke 🙂

Ta kontakt på tlf 700 66 465, så hjelper vi deg så fort vi kan!

Helsing

Oss på Optimal 🙂

 

 

Kiropraktor Marius Hodt er her fra 1300-1900 på mandager!!

by

Vår kiropraktor Marius Hodt jobber mandager fra 1300-1900. Dette er et tilbud rettet mot de som ikke kan komme i arbeidstiden eller trenger raskt hjelp 🙂

Vi  har ledige timer denne uka! 🙂

Ønsker du en time så tar du kontakt på 700 66 465 eller på kontakt@optimalhelseklinikk.no

Ha en fortsatt fin dag 🙂

DSC_4977

Yoga Workshop med Alexander Medin på Optimal! 10 – 12. juni.

by

Vi er så heldige å få besøk av sjølvaste Alexander Medin på Optimal Helseklinikk :)!

Alexander har undervist yoga i heile verda over tjue år. Han har vore norgesmeister i boksing og profesjonell dansar! Som ein av kun 33 i verda blei han sertifisert av Sri K. Pattabhi Jois (han som grunnla og starta Ashtanga Yogaen slik vi kjenner den i dag) i 2002. Han har publisert artikler om yoga i mange ledende internasjonale tidskrifter (Yoga Journal, Nāma Rūpa, Namaskār). Alexander har ein MA i Sanskrit og Indiske Religioner. Alexander er gründer for Stiftelsen Yoga for Livet som står bak prosjekt som ”Back in the Ring” og ”Gangster Yoga”. Han har også laga fleire dokumentarfilmer om yoga og oversatt Yoga Sutras og Bhagavad Gita til norsk. Alexander ledar også Noregs fremste yoga lærerutdanning og underviser til dagleg på Puro Yoga i Oslo, der han er ein av grunnleggarane. Alexander har ein heilt unik måte å formidle yoga på – både dei fysiske posisjonane (asanas), men også alt det andre som yogaen rommar, – hans brennande engasjement og ekstreme energi smitter over på alle rundt han! Må opplevast 🙂 (Vi har allereie fleire påmelde så ikkje nøl om du vil ha plass).

Om du vil sjå meir om Alexander sine prosjekt, her er nokre smakebitar av det;
http://yogaforlivet.no

Fredag 19-21 Livets pust:
Dette er en avspenningsklasse i yoga der du lærer deg fundamentale pusteteknikker og hvordan man kan løsne opp i stivheter og spenninger som sitter i kroppen. Det vil også gis en kort innføring in grunnleggende meditasjon

Lørdag 9-12 La din yogapraksis berike hverdagen
Denne klassen gir en grunnleggende innføring i Asthanga Yoga og hjelper utøverne bygge opp et solid fundament de kan bygge videre på i egenpraksis. Fundamentale posisjoner som styrker mage, rygg og nakke vil vektlegges så utøverne kan gradvis lære seg mer utfordrende øvelser.

Lunsj: Nyt medbrakt, eller vi bestiller deilig mat frå kaffibaren rett ved. Vi nyt pausa ute i godt lag 🙂

Lørdag 14-16 Yoga filosofi og Pusteøvelser
Her vil en grunnleggende innføring i klassisk yoga filosofi og disiplin artikuleres. Det vil også gis en kort presentasjon av Asthanga Yogaens historie i vesten og hvordan lærere som Krishnamacharya, Pattabhi Jois og andre har påvirket den. Klassen avsluttes med tradisjonelle Pusteøvelser i denne tradisjonene, med fokus på hvordan dette kan berike og forlenge livet.

12512660_10153418108716921_9183376976837302498_n
Søndag 9-12 Yoga praksis som gir styrke

Yoga er vakkert , utfordrende og berikende på mange plan, men det er viktig å lære seg noen grunnleggende verktøy så man skille på en praksis som styrker og en som tærer. Denne klassen fokuserer derfor på grunnleggende momenter i hvordan man kan øke styrken i kroppen og forebygge skader på alle områder.

Pris; 1700 kr for heile helga.
Påmelding: kontakt@optimalhelseklinikk.no (trykk uansett skal her) MAKS 15 påmelde!!

Vi gler oss 🙂

Helgevakt :)

by
Helgevakt :)

Vår kiropraktor Marius Hodt har helgevakt denne helgen!

Så hvis du skulle få behov for hjelp så ta kontakt på vår vakttelefon 95 49 44 47 🙂

Ha en fortsatt god helg 🙂

Treningstilbod no i APRIL :)

by

Vil du kome i gong med trening etter vinteren? Meir lys og meir energi? Nytt anledninga å kome i gong med trening i treningsavdelinga våra! Ope frå 06.00 – 23.00 – ALLE dagar! Splitter nye bad med dusjar om du feks vil trene før jobb, i lunsjen eller på vegen heim.  Om du vil ha spesial tilpassa treningsprogram tek fysioterapeutane på seg dette ved førespurnad.

Tilbodet? 299, – pr mnd for 3 mnd, 6 mnd og 12 mnd.

 

Kom i gong med oss! 🙂 tr.tilbod april 16

Visste du at trening er beste medisinen mot slitasje??

by
Visste du at trening er beste medisinen mot slitasje??

Artrose har tidlegare blitt kalla slitasjegikt, då ein trudde at leddet var utslitt. Det har no vist seg at det aktuelle leddet trygt, og med stor fordel, kan brukast. Dersom vi lever til vi blir 85 år, vil halvparten av oss oppleve artroseplager i knea og ein av fire vil oppleve artroseplager i hoftene.

Forskning viser at tilpassa trening lindrar symptom og betrar funksjonen hos personar med milde eller moderate artroseplager.

Ofte er det lite som skal til, enkle gode øvingar gir god effekt 🙂

Ønsker du hjelp til å komme igang med effetkiv artrose-behandling, ta kontakt med fysioterapeutane på Optimal Helseklinikk, på tlf. 700 66465.

Gjer dagen aktiv! Helsing Bjørg og Karen 🙂

 

 

YOGA venner :)

by

Namasté Yoga venner 🙂

No er d vår og nye muligheiter! Grunna stor pågong (noko som sjølvsagt er berre kjekt!) tek vi no påmelding på Mjuk Yoga og Ashtanga Yoga gruppene. Dette for å få ei oversikt over kor mange som “høyrer til” dei ulike gruppene. Om du ikkje alltid kan er det sjølvsagt greit men om du vil fortsette å ha plassen din, eller kome i gong igjen no på våren – svar JA på kontakt@optimalhelseklinikk.no eller sms til 950 88 330.

Vel møtt på Mjuk 19.15 og Ashtanga 20.15 i kveld! Og hugs; alle kan gjere yoga – dess stivare dess betre Ha ein fin dag 🙂