VÅR og GRATIS veke på Optimal Yoga og Pilates

by
Då er kvardagen tilbake, etter ei herleg påske med mykje fint vær 🙂 Det er deilig å gi litt slepp på rutiner i ferien, men godt å nytte kvardagen til å kome i gong igjen med gode, nærande rutiner og livsstil.
 • Vi pang-startar våren med GRATIS yoga og pilates heile veka! Gå så mykje du vil 🙂
 • Hugs å booke i punchpass då der er begrensa plassar. Ta gjerne med ein venn som du tenker kunne hatt nytte av  prøve 🙂
 • Nyheiter på timeplanen er Ashtanga Nybyrjar i tysdagar kl.18 – fint for både nye og “gamle” som vil kome i gong igjen.
 • Mysore style for ALLE! Tysdagar kl.19.15. Kom å praktiser i eige tempo, med god, individuell oppfølging av dyktige Inger Kristine.
 • Leda Første serie fredagar kl.06.30 – her kan du også velge å gå før/når du må, berre gi beskjed til læraren så får du hjelp å tilpasse.
Ellers er timeplanen som den har vore.
Yoga og Pilates er eit fantastisk verktøy for å førebygge skader, styrke, mjukne og finne ro. Perfekt i kombinasjon med anna aktivitet. Og det gir oss noko anna.
Minner om at vi har student/honnør rabatt – og “økonomi” for deg som har lav inntekt. Ta kontakt med oss om dette gjeld deg. Det er ikkje prisen som skal bestemme om du får gjort yoga. Yoga til,og for alle er viktig for oss.
Vi håpar at mange vil nytte seg – vi er super fornøgde med den nye timeplanen!  Test ut mange timar denne veka 🙂
Fysio Gaute i gong igjen med grupper, og Marita har Mor og Barn pilates.
Treng du hjelp til å skreddersy behandling, trening eller begge deler? Ta kontakt med oss så vi finne det beste opplegget for deg. Vi har slyngebehandling, treningssenter/rehab., trykkbølge, soletilpassing, løps-analyse, kiropraktikk og ulike massasje former. Våre kiropraktorar er primær-helsekontakt i første linje tenesten. Det betyr at dei kan henvise vidare til legespesialist,  til RTG/MR/Ultralyd, sjukemelde m.m. Vi har kort ventetid.
For å optimalisere deg – slik DU treng 🙂
Vårhelsing – Optimal 🙂
        

NY yogalærar på Optimal Yoga og Pilates!

by
NY yogalærar på Optimal Yoga og Pilates!

HURRA! Vi er så glade for å ha fått med dyktige Inger Kristine med på vårt Optimale yogalærar-team 🙂 IK, som ho sjølv kallar seg, er i frå Ulsteinvik – nærare bestemt Eiksund. Når ho budde heime var ho flittig å kome på mysore – timane våre, og ho har no hatt sin faste praksis i Oslo på Puro yoga , under blandt anna Pernille Bønkan og Alexander Medin. Ho tek no lærarutanninga med Alexander Medin, i Ashtanga Yoga. Ho har fleire andre yoga-utdanningar, og har siste åra hatt ein dagleg ashtanga yoga praksis. Ho har også vore å studert/trena i Ashtangaens “krybbe” – Mysore.

Ho flyttar no tilbake til Sunnmøre/Zenmøre! Her er det ho skriv om seg sjølv;

 – Eg heiter Inger Kristine, og er utdanna yogalærar i hathayoga, yin yoga, holistisk yoga og snart ashtanga yoga. Eg har også erfaring med å undervise flyt-yoga. Sjølv praktiserer eg hovudsakleg ashtanga yoga, og har våre heldig nok til å praktisere ashtanga i Mysore. Men eg elsker alle type yoga, alt frå dynamisk flyt til rolig yin. Eg har jobba på yogano i Ulsteinvik, på frivilligsentral, treningssenter og på Optimal Helse klinikk i Ørsta. Som lærar ønskar eg å skape eit inkluderande miljø, og møte deg der du er. Det skal være kjekt å kome på yoga, og forhåpentligvis skape ein god følelse og tilstedeverelse i deg –

 

Inger Kristine skal ha nybyrjar kurs i Ashtanga Yoga (Oppstart 23. April), samt mange fleire timar! Meir info om det kjeme – følg med på vår timeplan i punchpass! (Nybyrjar kurset er snart klart, men om du vil sikre deg ein plass- send oss gjerne pm/mail så held vi av ein plass til deg!).

Velkomen til Inger Kristine og velkomen alle dokke andre på hennar herlege timar!

(Vi kan også røpe at Pernille Bønkan kjem og held kurs her f.o.m Torsdag 30 mai. – t.o.m Søndag 2.juni – Tema; Ashtanga og Zenmørsk Natur (ja, vi skal ut også! – følg med på facebook sida til Optimal Yoga og Pilates for å halde av plass, dette verte fantastisk!! 10% avslag for medlemmar).

Vi gler oss til våren med deg!

Trykkbølgebehandling

by
Trykkbølgebehandling

Vår kiropraktor Marius Hodt administrerer trykkbølgebehandling for vanskelige sene-og senefestetilstander som gjerne har blitt kroniske og ikke løser seg ved tradisjonell behandling.

Trykkbølgeterapi behandler kroniske senebetendelser i blant anna skulder, alboge, hofte, kne og akillessener. Den blir også brukt mot såkalte hælsporer og smerter i fotsålen.

Behandlingen fører til en betennelseslignende reaksjon i vevet. Kroppen reagerer med å øke blodsirkulasjon og stoffskifte i nedslagsfeltet, noke som stimulerer og akselererer kroppens egen reparasjonsprosesser. Trykkbølgene bryter ned skadet vev og kalkpåleiringer.

Disse tilstandene kan behandles med trykkbølge

I utgangspunktet vil denne behandlingsformen kunne hjelpe ved smerter og skader i sener, ligamenter, muskel og ledd i hele kroppen. Dette er tilstandene som vanligvis behandles med trykkbølge:

 • Plantarfascitt
 • Tennisalbue
 • Såkalt senebetennelse i skulderen
 • Slimposebetennelse
 • Hælspore
 • Akillestendinitt
 • Beinhinnebetennelse
 • Hoftesmerter
 • Løpekne
 • Hoppekne
 • Schlatters
 • Golfalbue

Ønsker du mer informasjon om trykkbølge kan du trykke her

Ønsker du en time kan du trykke her