Myter om kneartrose

by

I dag skal vi knuse to vanlige misoppfatninger knyttet til kneartrose.

Artrose kan defineres som slitasjeforandringer i et ledd, og har en sterk sammenheng med høy alder. (1) Genetikk (2), anatomiske forhold (3), fedme og tidligere kneskader er andre faktorer som kan være med å påvirke utviklingen av artrose. (3)

  1. Misoppfatning: Artrose betyr at man må leve med smerter.

De fleste som har knær med slitasjeforandringer har faktisk lite eller ingen kneplager. En stor studie viser at 19-43 % av personer over 40 år har slitasjeforandringer i knærne, uten å oppleve kneplager. (4)

 

  1. Misoppfatning: Fysisk aktivitet og trening fører til slitasje og er skadelig for kneet.

Fysisk aktivitet og tilpasset trening er bra for å vedlikeholde kneets funksjon, redusere smerter og stivhet i kneet, og øke livskvalitet. (5) (6) (7) Trening fører IKKE til økt slitasje i artroseknær. (8)

 

Så hva kan du gjøre for å leve godt med dine knær?

Fysisk aktivitet, trening og vektnedgang har som nevnt en positiv effekt på de fleste av de negative plagene man kan oppleve ved artrose. Vi anbefaler at du tar kontakt med fysioterapeut som kan hjelpe deg med å tilpasse treningsøvelser og aktivitetsnivå. På denne måten kan du leve et aktivt liv med et kne som fungerer best mulig!

Ein Optimal Haust! GRATIS trening i veke 34 :)

by
Ein Optimal Haust! GRATIS trening i veke 34 :)

Tenker du YES kvardag eller ah… kvardagens mas og tjas?!

Sommaren er på hell og vi kjenner oss så takksame for ein fantastisk sommar her på Sunnmøre! Mange kvir seg kanskje til overgongen frå ferie til jobb og kvardag, noko som ikkje er så rart då det typisk bringer meir stress. Men ein kan også gjere gode val for seg sjølv – planlegge tid til feks helsa si.

Nyheiter på Optimal denne hausten er;

  • Kickstartar med Venneveke på Optimal Yoga og Pilates i veke 34!! Ta med ein venn, og begge får timen GRATIS! Gå inn i vårt booking-system for å halde av plass! Skriv i “notat” kven du kjem saman med! Hald av plass HER
  • 60 + ; ein perfekt gruppe time for deg som treng å verte sterk, smidig og trene balanse – rettleia av dyktig fysioterapeut! Med på kjøpet er GRATIS trening i treningsenteret i kursperioda med eige program!
  • Nybyrjar kurs i Yoga! For deg som vil bli sterk, smidigare, finne ro, minske stress og er heilt vanleg mann/kvinne 😉 Kjøp her
  • Mor og Barn Pilates! Ein meget populær time med fokus på opptrening etter fødsel – med leik og morro for både store og små!
  • Nyheiter på yoga/pilates-timeplanen! Sjå HER

Ta kontakt med oss på kontakt@optimalhelseklinikk.no for meir informasjon eller spørsmål, eller ring 700 66465 🙂

Vi har student/honnør/lav-økonomi -rabatt på yoga, pilates og trening!

Med ønske om ein Optimal haust for alle!