Ny fysioterapeut på Optimal Helseklinikk

by


Hei!

Eg heiter Sofie og på måndag er eg klar for å møte dykk som ny fysioterapeut på Optimal Helseklinikk. Hjå meg får du ein grundig undersøking, vurdering og behandling av dei fleste problem innan muskelskjelettsystemet. Samtidig er eg spesielt opptatt av å tilpasse behandlinga etter dine behov. Fysioterapiutdanninga tok eg i Nederland ved Saxion University of Applied Sciences og for tida tek eg ein mastergrad med fordjuping innan muskel- og skjelettplagar. Masteroppgåva mi vil omhandle risiko for krossbandskadar blant ungdom i Noreg. Fritida brukar eg mykje utandørs og er særs glad i fjell og friluftsliv lik dei fleste som har vakse opp kring dei vakre sunnmørsalpane.

Erfaring:
Eg har erfaring innan behandling av både akutte og langvarige muskel- og skjelettproblem, opptrening før/etter kirurgi og rehabilitering av nevrologiske tilstandar. Gjennom åra har eg samla ein del erfaring gjennom ulike idrettar, og under studietida arbeidde eg som fysioterapiassistent for eit lokalt fotballag i Nederland. Eg har i fleire år vore engasjert innan rytmisk gymnastikk som gymnast, trenar og dommar.

Interesseområde:
Muskel- og skjelettplagar
Idrett og idrettsskadar
Skadeforebyggjande tiltak
Rehabilitering før og etter operasjon

Kurs:
Aktiv med artrose
Trening og kreft
Terapeutisk taping
McConell management for fremre knesmerter
Kinesiotaping

Massørens erfaringer

by

 

Det nærmer seg et og et halvt år som massør på Optimal Helseklinikk, og underveis har jeg fått gode erfaringer og gjort meg noen tanker om hvordan man best mulig kan ta i bruk massasje som behandling.

Det er en kjensgjerning at dagens arbeidsliv og hverdagsliv ikke nødvendigvis står i stil med hva kroppen vår egentlig er laget for, noe som går igjen hos flere av de som får behandling av meg. Fysisk arbeid som er byttet ut med kontorjobber, og fritidstilbud som stimulerer til flere og flere timer foran en skjerm er potensielle bidragsytere til mange av de plagene vi jobber med daglig på klinikken.

 

 

Min erfaring for å komme seg tilbake til en smertefri hverdag er følgende:

  • Ta tak før det blir for vondt

Vi ser ofte at de som kjenner på smerter og vondter over lengre tid uten å ta kontakt med oss, ofte bruker lengre tid før de blir bra igjen.

De som er føre var og tar kontakt med oss så fort de kjenner at noe ikke stemmer med kroppen, kommer raskere tilbake. I disse tilfellene er det jevnlig vedlikehold som ofte er nøkkelen for å holde seg frisk.

 

  • Tverrfaglig gir god effekt

Kjenner du på muskelplager er det nærliggende å ta kontakt med en massør for å få ordnet på smertene. I flere tilfeller vil jeg som massør under samtale og behandling se behovet for et tverrfaglig samarbeid med enten kiropraktor eller fysioterapeut. Vi har veldig god erfaring med tett samarbeid mellom alle 3 behandlingsmetodene for å få deg frisk så fort som mulig.