Bestill time

Klikk her

Bestill Yoga/Pilates

Klikk her

Tenk på ryggen!

   

Det nok mange som jobber hjemmefra. Det er nye tider. En digital hverdag. Det er vell og bra det, men ekstra viktig er det å tenke på ryggen vår. Dette innlegget er en liten fortsettelse av det forrige denne uken. Vi skal fokusere på øvelser for å tøye/styrke hofteleddsbøyerene.

Hofteleddsbøyerene er en gruppe muskler som er involvert i og bøye kneet mot magen samt vippe hoften frem. Det som gjør disse musklene viktige er at to av disse psoas major og psoas minor fester seg på fremsiden av de nederste ryggvirvlene i korsryggen.

Disse musklene er viktig i å stabilisere hofte og rygg. Når vi sitter mye, så kan man oppleve at denne muskelgruppen blir irritert. Særlig hvis man ikke er vant til å sitte mye. Det som skjer at man får mindre sirkulasjon til musklene og man vil oppleve stivhet/smerter etterhvert. Ofte relatert til korsryggsmerter!

Det er derfor denne muskelgruppen er viktig å tøye ut og styrke. Så her kommer en fortsettelse på forebyggende øvelser for hofte/rygg fra sist. Alt du trenger er en matte/håndkle som underlag. Det tar ca 15-20 minutter å gjennomføre 🙂

Øvelser for hofte og rygg

De første tre øvelsene er styrkeøvelser for hofte/rygg. Den første er ryggliggende sykling med beina på ryggen. Flott øvelse!

Den andre øvelsen er en klassiker. Utfall fremover. Enkel og effektiv øvelse for å styrke hofteleddsbøyerene.

Den tredje øvelsen kan du gjøre fra kontorstolen. Knebøy fra stol. Fin øvelse for mag/hofte/rygg.

De neste tre øvelsene er tøye-øvelser. Den første av de tre fokuserer på fremside lår/hofte.

Den andre tøye-øvelsen er en stående hoftestrekk. Enkel øvelse mot vegg.

Den siste øvelsen er den som tar hofteleddsbyerene mest. Denne kan være litt vanskelig, men prøv deg litt frem til du kjenner en god strekk i muskulaturen.

Husk lufteturen! Eller noe annet du synes er gøy og slapper av med!

Du kan gå inn på vår youtube kanal for flere tips ved å trykke her

Bli gjerne med på vår livestreaming av yoga og øvelser med vår fysioterapeut. Følg med på Instagram og Facebook.

Er det noe du lurer på send oss en mail eller melding på facebook 🙂

Lykke til 🙂