Massasje

Alle kan gå til massasje. Enten om det er muskelplager, stølhet eller bare for å stresse ned litt. Vi har ein brei meny med mange ulike typar av massasje. Ta kontakt for meir detaljar.

Med forskjellige behandlingsteknikker bearbeider man musklene og gjør dem mykere og mer elastiske. Målet med alle typer massasje er å øke blodsirkulasjonen og løse opp spenninger i kroppens muskulatur.

Spenninger oppstår normalt fra de daglige belastningene man påfører kroppen som ved feil arbeidsstilling eller sovestilling, men også fra overbelastninger. Spenninger kan også ha andre årsaker som stress, sinne, og angst. Over tid, setter disse spenningene seg i kroppen og kan gi smerter og stivhet i rygg, nakke, skuldre og hofter.

 

Her er nokre av behandlingsformene, men vi har også t.d eigne timar for hovudbotn og nakke massasje o.l.;

 

Klassisk massasje

Med klassisk massasje bruker man 5 grunnteknikker for å gjøre musklene og bindevevet mer elastisk. De 5 teknikkene er:

Effleurage: lange strykninger i vene- og lymfe drenasjens retning mot hjertet. Brukes ofte i starten og slutten av en behandling.

Petrissage: knaing av muskler på tvers eller langs muskelfiberretningen. Dette er en dypere behandlingsteknikk.

Friksjoner: dette er en veldig dyp teknikk for å bearbeide muskler, sener, leddbånd og leddkapsler.

Saksing: her prøver man å forlenge muskelfibrene ved å tøye og bøye musklene i hver sin retning.

Tapotement: betyr lett klapping eller risting av musklene.

 

Massasjeterapi

En massasjeterapeut er en massør med videreutdannelse. Massasjeterapeuten bruker flere teknikker for å løse opp og forebygge muskelspenninger. Ofte så avsluttes behandlingen med klassisk massasje.

 

Idrettsmassasje

Idrettsmassasje: omfatter ofte egne idrettsmassasjeteknikker, akutt skadebehandling, restitusjon og forebygging. Her benytter man også ofte teiping.

 

Kopping/Vakum

Vår massør driv også med kopping/vakum – effektivt for å auke sirkulasjon, tilrettelegge for heling og fint å nytte på stramme punkt.